Baby barbecue

Gepubliceerd op 23 januari 2024 om 16:01

We horen je denken: wat is in een baby barbecue? Nou, dat is een feestje dat speciaal is ontworpen voor aanstaande vaders om hen voor te bereiden op hun nieuwe rol als papa. Het combineert twee geweldige dingen, namelijk barbecueën en het vieren van het aanstaande vaderschap. En het liefst een koud biertje natuurlijk. Waarom doen we dit eigenlijk? En hoe regelen we dit voor de aanstaande vader? Dat lees je hieronder!

Dadchelor: baby barbecue

Wat is een baby barbecue?

Vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap vaak een babyshower. De dadchelor is de mannelijke tegenhanger van een babyshower. Een van de meest populaire activiteiten om te doen tijdens een dadchelor is extreem simpel, maar altijd succesvol. Zelfs in de winter. Samen met je beste vrienden en familie gezellig barbecueën, een biertje drinken en goede verhalen uitwisselen.

 

Het organiseren van een een baby barbecue

Je bent van plan om voor je beste vriend een baby barbecue te organiseren, maar hoe pak je dit aan? Het plannen en voorbereiden van een dadchelor is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om aan een aantal dingen te denken:

  • Locatie - Waar ga je de baby barbecue organiseren? Kies een geschikte locatie waarbij er voldoende ruimte is voor alle gasten. Je kan voor je eigen achtertuin kiezen, maar het is leuker om een speciale locatie voor de aanstaande vader te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tuin van zijn ouderlijk huis.
  • Genodigden - Wie nodig je uit? Je kan het klein houden en alleen de allerbeste vrienden van de aanstaande vader uitnodigen. Je kan het ook groter aanpakken en verschillende familieleden en sportmaatjes erbij betrekken. Probeer een inschatting te maken van wat de aanstaande vader zelf het leukste zou vinden.
  • Menu - Bij een baby barbecue hoort natuurlijk ook eten. Bekijk hierbij wederom wat het beste bij de aanstaande vader past. Wil hij alleen culinair hoogstaand eten? Pas hier dan het menu voor op de barbecue aan. Gaat het jullie alleen om de gezelligheid en de verrassing? Dan kan je het menu heel simpel houden en bijvoorbeeld alleen voor worstjes en hamburgers gaan. Die doen het natuurlijk altijd goed.
  • Activiteiten - Net als bij een vrijgezellenfeest en een babyshower kan je ervoor kiezen om activiteiten te doen. Mogelijk vind je het al voldoende als de aanstaande vader de hele dag bakt voor alle vrienden, maar misschien wil je wat meer. De aanstaande vader mag in de spotlights staan, maar hij mag ook weten dat hij vader wordt. Zwangere vrouwen krijgen wel eens een buikschildering, maar dit is voor een aanstaande vader toch ook hartstikke leuk?
  • Cadeaus - Denk erover na of je gezamenlijk een cadeau wil geven aan de aanstaande vader. Je kan ervoor kiezen om de baby barbecue als het cadeau te zien. Je kan echter ook gezamenlijk een cadeau kopen voor de aanstaande vader. 

Een onvergetelijke baby barbecue

Met behulp van bovenstaande tips, kan je ongetwijfeld een waanzinnig baby barbecue organiseren. Tot slot misschien overbodig, maar het is wel zo leuk dat het een verrassing is. Zorg voor een geloofwaardig verhaal waarmee de aanstaande vader naar de barbecue wordt gelokt, zodat hij echt verrast wordt met een onvergetelijke dadchelor. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.