Welk cadeau geef je aan een aanstaande vader?

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 14:00

De geboorte van een kind is een spannende en bijzondere gebeurtenis. Voor de aanstaande vader is het een tijd van grote veranderingen. Hij zal een nieuwe rol aannemen en nieuwe verantwoordelijkheden krijgen. Om deze mijlpaal te vieren, is het natuurlijk leuk om een cadeau te geven. Maar wat geef je aan een aanstaande vader?

In dit artikel geven we je een aantal ideeën voor cadeaus voor aanstaande vaders. Ben je op zoek naar een cadeau om tijdens de dadchelor te geven? Of zoek je als partner van de aanstaande vader een cadeau? Je bent hier op de juiste plek, want zowel praktische cadeaus als cadeaus met een persoonlijke touch komen aan bod. 

Cadeau voor aanstaande vader

Praktisch of persoonlijk?

Er zijn twee hoofdcategorieën cadeaus voor aanstaande vaders: praktische cadeaus en cadeaus met een persoonlijke touch. 

Praktische cadeaus

Praktische cadeaus zijn cadeaus die de aanstaande vader in zijn nieuwe rol kunnen helpen. Daarnaast is het vooral erg handig dat de kersverse papa niet alles zelf hoeft te kopen.

Hier zijn enkele ideeën voor praktische cadeaus voor aanstaande vaders:

  • Luieremmer: Een luieremmer is een must-have voor elke aanstaande vader. Zorg ervoor dat je een emmer kiest die goed afsluitbaar is om nare geuren te voorkomen.
  • Draagzak: Een draagzak is een geweldige manier om de baby dicht bij je te houden. Er zijn draagzakken beschikbaar in alle soorten en maten. 
  • Babyfoon: Kies een babyfoon met functies die passen bij de aanstaande vader. Je hebt babyfoons met camerafunctie en tweerichtingscommunicatie, maar ook babyfoons met slechts de basisfuncties.

Bij het kiezen van een praktisch cadeau, is het belangrijk om te overleggen met de aanstaande ouders. Vraag hen wat ze nodig hebben of wat ze willen. Daarnaast is het belangrijk om een kwaliteitsproduct te kopen, want je wil dat het cadeau lang meegaat.

Als je deze opties te duur vindt, dan kan je ook eens op zoek gaan naar tweedehands spullen. Je kunt vaak tweedehands babyspullen in goede staat vinden voor een fractie van de nieuwprijs.

Persoonlijke cadeaus

Persoonlijke cadeaus zijn cadeaus die laten zien dat je de aanstaande vader kent en aan hem denkt. Als je een persoonlijk cadeau geeft, dan richt je je meer op de papa-to-be in plaats van op het aankomende kind. Dat zal zeker gewaardeerd worden.

Hier zijn enkele ideeën voor persoonlijke cadeaus voor aanstaande vaders:

  • Boek voor aanstaande vaders: Er zijn legio boeken beschikbaar voor aanstaande vaders. Dit varieert van zelfhulpboeken tot humoristische boeken over het vaderschap. Kies hierbij voor een boek dat het beste bij de aanstaande vader past.
  • Bierpakket: Een bierpakket is een goed cadeau voor vaders die van speciaalbier houden. Probeer rekening te houden met zijn favoriete bieren, maar over het algemeen zit je bij een bierliefhebber toch wel goed.
  • Cadeaubon: Als je eigenlijk niet weet wat je moet geven, dan is een cadeaubon altijd een goed idee. Dit kan van alles zijn. Het kan een cadeaubon zijn voor de vader zelf, door bijvoorbeeld een dinercheque of bioscoopbon te geven. Wil je toch meer iets gericht op de baby? Kies dan voor een cadeaubon van een babywinkel.

Houd bij het kiezen van een persoonlijk cadeau rekening met de interesses en persoonlijkheid van de aanstaande vader. Wat zijn zijn hobby's? Wat zijn zijn interesses? Deze vragen kunnen je verder op weg helpen bij het kiezen van een persoonlijk cadeau voor de aanstaande vader.

Laatste tip

Onthoud dat het belangrijkste is dat je een cadeau kiest dat de papa-to-be laat zien dat je aan hem denkt en dat je hem feliciteert mijn zijn nieuwe rol als vader.

Heb je zelf nog andere goede ideeën voor cadeaus voor aanstaande vaders? Laat hieronder een reactie achter en deel je tip voor het kiezen van het perfecte cadeau voor een aanstaande vader.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.