Praktische cadeaus voor aanstaande vaders

Gepubliceerd op 6 februari 2024 om 13:27

Je bent op zoek naar een leuk cadeau voor een aanstaande vader, maar wat moet je toch kiezen? Het internet staat vol met mogelijkheden. Iedereen claimt het beste cadeau voor aanstaande vaders te weten. Het geheim is: er is geen beste cadeau. Je kan vooral kiezen tussen een praktisch of een persoonlijk cadeau voor de aanstaande vader.

In een van onze vorige artikelen schreven we al over het geven van praktische cadeaus aan aanstaande vaders. Als je hier terecht bent gekomen, dan ben je duidelijk op zoek naar een praktisch cadeau. Handig! We gaan hier wat dieper in op enkele mogelijkheden die er zijn. Lees hieronder snel verder.

Praktische cadeaus voor aanstaande vaders

Als je een praktisch cadeau wil geven, dan is de keuze nog steeds reuze. Kies je voor iets groots? Ga dan voor een draagzak of een luieremmer. Ben je creatief en wil je zelf een pakket voor de aanstaande vader samen stellen? Hier geven we je enkele opties.

De perfecte draagzak voor aanstaande vaders

Binnen de wereld van draagzakken heb je twee stromingen. Al is dit niet helemaal waar. Binnen de wereld van het dragen zijn er twee mogelijkheden, namelijk een draagdoek en een draagzak. Een draagdoek knoop je zelf en een draagzak bevat sluitingen waarmee je hem kan dragen en verstellen. Vergeet een draagdoek. Koop een draagzak.

Nu we dit onderscheid hebben gemaakt, komt de volgende vraag. Wat is de perfecte draagzak voor aanstaande vaders? Zoals al eerder aangegeven: er is geen beste cadeau. Zo is er ook geen perfecte draagzak. Je moet vooral helder hebben wat je wilt, want daar zit de variatie in.

 • Draagpositie - Er zit verschil in hoe je de baby of peuter kan dragen in de draagzak. Er zijn draagzakken die alleen geschikt zijn voor dragen op de buik, maar ook draagzakken voor buik, rug en heup. Als je er lang gebruik van wil maken, kies dan altijd voor een draagzak waarbij het kind ook op de rug gedragen kan worden.
 • Uiterlijk - Je hebt draagzakken met een modieuze uitstraling, maar die hebben een hoog prijskaartje of leveren aan comfort in. Bedenk goed wat de aanstaande vader hiermee wil.
 • Prijs - Prijzen van draagzakken variëren van 50 tot 250 euro. Als je een goedkope draagzak koopt, dan zal je altijd wat inboeten op uiterlijk, draagpositie of steun voor het kind. Bedenk daarom vooraf goed wat je budget is.
 • Steun - Er is variatie in steun voor het kind, maar ook voor de persoon die de draagzak draagt. Let hierbij goed op de details in de beschrijving van de draagzak. Zo geeft een smalle heupband vrij weinig steun bij het dragen van een draagzak. Daarnaast is het belangrijk om een goede neksteun te hebben voor kleine baby's.

 

Hoe kies je een luieremmer?

Je wil geen draagzak kopen, maar toch een groter praktisch cadeau. Een luieremmer is dan het ideale cadeau. Het voelt vreemd om te geven, maar elke aanstaande vader is hier hartstikke blij mee. Maar hoe kies je nu de beste luieremmer?

Net als bij draagzakken zijn er legio variaties in luieremmers. Ook hier zijn er enkele dingen om goed op te letten.

 • Geur - Dit is het belangrijkste punt waar je naar moet kijken. Iedereen die een luieremmer heeft, wil dat er geen geur vanaf komt. Veel luieremmers claimen geurvrij te zijn, maar dit is altijd zo. Als de emmer een bijzonder open- en sluitsysteem heeft, dan is de kans groot dat die redelijk geurvrij is. 
 • Prijs - Je betaalt met name voor geur en uiterlijk. Geur is belangrijk, maar uiterlijk kan heel persoonlijk zijn. Als dit minder uitmaakt, dan zou je daar op kunnen besparen. 
 • Uiterlijk - Over het algemeen zijn luieremmers geen design meubels voor in de woonkamer. Er zit echter nog wel verschil in kleur en materiaal. Sommige emmers zijn van wit plastic, terwijl andere merken het nog proberen met matte zachte kleuren. Probeer in te schatten waar de aanstaande vader zelf voor zou kiezen in deze situatie.
 • Kindvriendelijkheid - Veel luieremmers hebben een bijzonder sluitsysteem. Dit is om nare geuren te vermijden, maar ook om grijpgrage kinderhandjes te slim af te zijn. Sommige luieremmers zijn echter toch makkelijk te openen voor kinderen. Je wil niet dat deze handjes tussen de luiers gaan graaien. Dit kan mogelijk een doorslaggevende factor zijn, als je er niet helemaal uitkomt.

 

Zelf een pakket samenstellen voor de aanstaande vader

Vind je een luieremmer of draagzak te duur? Of is het niet helemaal jouw cadeau? Dan kan je er ook voor kiezen om zelf een pakket samen te stellen voor de aanstaande vader. Je kan je hierbij richten op de vader zelf, maar ook op de baby. In dit artikel kiezen we ervoor om ons te richten op kado's voor de baby.

 • Luiers - De aanstaande vader gaat de komende tijd veel luiers nodig hebben. Heel veel. Heel erg veel luiers. Heb je geen idee welke maat je moet kopen? Koop dan niet de kleinste maat die ze hebben. 
 • Billendoekjes - Ik zou haast zeggen, zie hierboven. Heel veel billendoekjes. Heel erg veel billendoekjes. Dit kan de aanstaande vader nooit genoeg hebben.
 • Rompers - Het is heel fijn om als aanstaande vaders veel rompers te hebben. Dit betekent vooral dat de wasmachine minder vaak hoeft te draaien. Hier geldt hetzelfde als voor luiers. Als je geen idee hebt welke maat je moet kopen, koop dan niet de kleinste maat.
 • Hydrofiele doeken - Geen idee waar je dit uiteindelijk allemaal precies voor gebruikt, maar ze worden heel veel gebruikt. Baby afdrogen, baby ergens opleggen, poetsen, boertje laten. Verzin het maar of je kan er een hydrofiele doek voor gebruiken. De aanstaande vader zal je dankbaar zijn.

Je kan deze lijst haast oneindig aanvullen, maar bovenstaande producten zijn onmisbaar in de eerste maanden. Daarnaast verslijt je deze producten enorm snel. De aanstaande vader zal met dit pakket minstens net zo blij zijn als met de grotere cadeaus.

Meer praktische cadeaus voor aanstaande vaders

Hierboven staan enkele veelvoorkomende voorbeelden van praktische cadeaus voor aanstaande vaders, maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden. Als je zelf nog goede voorbeelden hebt, geef het dan aan in de reacties!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.